Glas Javnosti

Poznata kompanija zatvara oko 150 prodajnih mesta: Žele da bogatašima ponude bolju robu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kompanija Mejsi (Macy’s) zatvara 150 prodavnica sa lošim rezultatima. Kako je najavljeno, 50 će biti zatvoreno do kraja 2024, a ostalih 100 u narednih nekoliko godina. Do 2026. godine postojaće samo 350 prodavnica.

Još jedna odluka ove kompanije jeste da će se fokusirati na svoje uspešne brendove Blumingdejls i Blumerkjuri - luksuzne prodavnice koje su nadmašile brend Mejsi. Otvoriće više, manjih verzija tih prodavnica u narednih nekoliko godina.

Cilj Mejsisa jeste novi, manji, ali luksuzniji izgled dizajniran da preokrene trenutni tok događaja i vek i po star brend zadrži kao relevantan za brzo promenljive zahteve kupaca.

Kako se srednja klasa smanjivala poslednjih decenija, maloprodajno tržište se podelilo: prodavnice niže klase koje su fokusirane na uštedu, kao što je Valmart, pokazale su se posebno dobrim. Ali i luksuzni brendovi, pošto su kupci sa sredstvima uspeli da održe svoju potrošnju, uprkos višim cenama.


Mejsis će takođe otvoriti 30 manjih prodavnica u naredne dve godine daleko od tržnih centara, odražavajući trend potrošača da biraju manje prodavnice izvan njih. Manje prodavnice su takođe profitabilnije za Mejsis jer imaju manje radnika.

Jure bogatije kupce

Dakle, Mejsis juri bogatije kupce luksuznim brendovima kao što su Blumingdejls i Blumerkjuri, i povlači se u nekim od svojih velikih robnih kuća koje prvenstveno opslužuju više kupaca srednje klase.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR