Glas Javnosti

Потпорни зид у Грделичкој клисури, који се недавно обрушио, изграђен без грађевинске дозволе

Ekonomija
Autor: Глас јавности / ФОНЕТ / од 29.08.2018.

Потпорни зид у Грделичкој клисури, који се недавно обрушио, изграђен је без грађевинске дозволе, пише данас Политика и додаје да иако прошло десетак дана од рушења зида на најтежој деоници Коридора 10, није још јасно ко је одговаран за пропусте.

Само је први пројекат за потпорни зид на Коридору 10 из 2010. добио зелено светло, али по њему није грађено., а једанаест измена је прошло мимо законске процедуре.

Лист пише да је реч о инфраструктурном пројекту, који би требало да буде завршен до краја године, али је сасвим извесно да ће тај рок бити прекорачен будући да је извођач радова шпански „Азви” напустио градилиште, с образложењем да нема уговор за додатне радове, а стабилизацију косине на деоници Грделица –Царичина долина преузела је фирма „Интеграл инжењеринг” из Републике Српске.

Десетак дана је прошло од када се зид срушио, али још није јасно ко је одговоран за пропусте који су начињени на овом градилишту.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, је против 16 инжењера поднело пријаве Суду части Инжењерске коморе. У Инжењерској комори наводе да предстоји прикупљање доказа на основу којих ће се одлучити да ли пријава бити прихваћена или не.

Глас јавности / ФОНЕТ / од 29.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR