Glas Javnosti

Otkriveni troškovi: Koliko nas zaista koštaju bankarske usluge u Srbiji?

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Sve ovo ukazuje na važnost informisanosti o troškovima bankarskih usluga kako bi korisnici mogli da donose informisane odluke o upravljanju svojim finansijama.

Bankarske usluge u Srbiji podrazumevaju različite troškove za korisnike, uključujući održavanje računa, transakcijske usluge i kreditne aktivnosti.

Godišnji troškovi za ove usluge mogu iznositi između 3.000 i 8.000 dinara. Postoje i inicijative na evropskom nivou da se ograniče naknade i kamatne stope kako bi se pojačala prava potrošača, što bi moglo uticati i na tržište u Srbiji.

Banka Intesa, na primer, nudi različite bankarske proizvode i usluge, uključujući mogućnost kupovine na rate, što omogućava korisnicima da podele račun na do 12 rata.

Pored toga, banka promoviše investiranje kroz proizvode poput Intesa Invest fondova.

ERSTE Bank pruža detaljan cenovnik svojih usluga za stanovništvo i registrovana poljoprivredna gazdinstva, uz dostupnost dokumentacije za različite bankarske usluge, što korisnicima omogućava da detaljno sagledaju troškove povezane sa njihovim bankarskim aktivnostima.


Narodna banka Srbije objavljuje uporedive podatke o naknadama za platne usluge kako bi se obezbedila veća transparentnost i uporedivost troškova među različitim pružaocima ovih usluga​.

Sve ovo ukazuje na važnost informisanosti o troškovima bankarskih usluga kako bi korisnici mogli da donose informisane odluke o upravljanju svojim finansijama.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR