Glas Javnosti

MINISTAR FINANSIJA: Gradilište za EXPO je najveće u Evropi

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je pre par dan počelo postavljanje šipova za prvih sedam hala za EXPO 2027. koji će se održati u Srbiji i da se time ispunjava najavljena dinamika radova.

„Radi se. Reč je o najvećem gradilištu u ovom delu Evrope, tako da smo i to obećanje koje smo dali da ćemo ovih dana krenuti sa šipovima, o čemu je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ispunili“, rekao je on tokom posete Dnevnom centru i klubu za starije „Anđelka Trnavac“, odgovarajući na pitanje Tanjuga o dinamici radova.

Istakao je da se osim velikog EXPO-a, novog Beogradskog sajma, gradi Nacionalni stadion, 1.500 stanova, čitav jedan mali grad koji bi, prema njegovim rečima, trebalo da bude stub i osnova velikog događaja EXPO 2027.


„To će biti najveći događaj u svetu 2027. godine. Ako pogledate unazad Srbija je 2012. godine bila na ivici bankrota, a 15 godina kasnije, 2027. bićemo centar sveta, domaćini najveće svetske manifestacije te godine. To je ogromna šansa za našu zemlju da se predstavimo na pravi način, pokažemo sve naše potencijale, i da na kraju krajeva i kroz izgradnju ovih objekata, infrastrukture, otvaranje novih fabrika unapredimo Srbiju i podignemo životni standard na nivo koji je neophodan da budemo korak u korak i sa Evropskom unijom“, rekao je on.


Dodao je da će i primanja u Srbiji do tada porasti pa će prosečna plata iznositi 1.400 evra prosečna penzija i minimalna zarada po 650 evra, što će, kako je rekao biti slika potpuno drugačije Srbije u roku od samo tri godine.


Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR