Glas Javnosti

CENA PRASETINE PRED PRAZNIKE SKOČILA U NEBESA: Kilogram u popularnoj pečenjari u Borči skoro 5.000 DINARA

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Premda su mnogi predviđali da će cena pečenja skočiti pred Novu Godinu i Božić, ovo niko nije očekivao

Nije tajna da je cena pečenja ovih dana "otišla u nebo". Ipak, našli smo pobednika - u poznatoj pečenjari u Borči za kilogram prasetine moraćete da izdvojite tričavih 4.800 dinara.

Premda su mnogi predviđali da će cena pečenja skočiti pred Novu Godinu i Božić, ovo niko nije očekivao. Kada smo pozvali eminentni restoran, potvrđeno nam je da je cena ta.

- Ako želite da pečenje poručite za posle Božića, to morate da uradite posle Nove godine - rekao nam je ljubazno jedan gospodin.

Pečenje
foto: Printscreen/Youtube/kuhinjatanja

Iako posetioci tvrde da je prasetina u ovom lokalu bez premca, da godinama odlaze tamo na dobro meso, ipak sada kažu da je to preskupo.

- Jeste dobra, ali su se malo zaigrali sa cenama - bio je jedan od komentara.

Cene u Beogradu raznolike

Cene pečenja u Beogradu već sada se znatno razlikuju od pečenjare do pečenjare.

Kilogram svinjskog pečenja na Paliluli trenutno košta 3.000 dinara dok je u Krnjači 500 dinara manje, pa čak i na Novom Beogradu košta 2.200 dinara.

Jedna Kruševljanka, M. N. (30), koja je nekoliko dana pred katolički Božić koji je proslavila s porodicom 25. decembra, krenula na isto, provereno mesto po dva kilograma pečenja.

- Samo što me šlog nije strefio! Pet hiljada dinara za 2 kile prasećeg pečenja. Nekada je pečenje u Kruševcu po kilogramu moglo da se uzme za oko 1.500 dinara, a možemo uzeti u obzir i Stopanju, selo u blizini, gde se svakog septembra održava pečenjijada. To je jedno od najpoznatijih mesta u Srbiji za dobro pečenje - priča M. N.

Cena žive vage i do 1.000 dinara

Svinjska kuga prethodnih meseci desetkovala je torove sa prasićima, pa se cena žive vage kreće od 650 dinara pa naviše. U pojedinim mestima je i do 1.000 dinara.

- Prodali smo 8 prasića po ceni od 650 dinara oko 20.decembra. Mnogi su kupili tada i stavili u zamrzivač jer su svi najavili da će prasetina oko Božića biti astronomska. Pre dva dana sam čula da je jedan moj komšija prodao prase po ceni od 1.000 dinara za kilogram žive vage - rekla je žena iz Velikih Crljeni, nadomak Lazarevca.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR