Glas Javnosti

Bez diplome, ali s velikim zaradama: Otkrivamo najprofitabilnija zanimanja

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Istraživanje najplaćenijih poslova koje možete raditi bez fakultetske diplome pokazuje da postoji širok spektar zanimanja koja nude dobru zaradu i mogućnost karijere. Među tim poslovima ističu se zanimanja kao što su vodoinstalater, keramičar, frizer, i varilac, koji su se našli u centru pažnje na društvenim mrežama poput Reddita. Takođe, značajno mesto zauzimaju i poslovi u digitalnom sektoru, poput programiranja, dizajna, i video editovanja, koji su se pokazali kao izuzetno profitabilni čak i bez formalnog obrazovanja.

Američki sajt Best Life ističe profesiju profesionalnog gejmera kao jednu od najprofitabilnijih, sa potencijalnim godišnjim zaradama koje se kreću između 136.470 i 170.000 dolara. Frilens pisanje takođe se pokazalo kao izuzetno unosno, sa prosečnim zaradama u SAD-u koje variraju od 60.990 do 156.000 dolara. Osim toga, poslovi kao što su specijalista za marketing, kreator sadržaja na online platformama, virtuelni asistent, menadžer društvenih mreža, influenser, organizator događaja, grafički dizajner, i radnik u službi za korisnike, takođe nude impresivne zarade bez potrebe za fakultetskom diplomom.


Ove informacije pokazuju da su tržištu rada potrebni stručnjaci sa različitim veštinama i da postoji mnogo prilika za one koji su spremni da ulože trud u razvoj svojih znanja i sposobnosti, čak i bez formalnog obrazovanja. Važno je istaći da uspeh u ovim zanimanjima zahteva posvećenost, kontinuirano učenje i adaptaciju na brzo promenjive tržišne uslove.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR