Glas Javnosti

SVE POHVALE! Er Srbija zabeležila treći najbolji rezultat od 1927. godine

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija saopštila je da je danas prevezla svog četirimilionitog putnika od početka 2023. godine, što je najveći broj od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom i jedan od tri najbolja rezultata nacionalne avio-kompanije od osnivanja 1927. godine.

Jubilarnog putnika Viktoriju L. na šalteru za prijavu na let beogradskog aerodroma dočekali su generalni direktor Er Srbije Jirži Marek i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.


Tom prilikom, putnici je, kako se navodi u saopštenju, uručen poklon-vaučer za dve besplatne povratne avio-karte u biznis klasi do bilo koje od preko 80 destinacija u mreži srpske nacionalne avio-kompanije.

„Uprkos brojnim izazovima sa kojima smo se suočili, uspeli smo da ostvarimo veoma veliki rast i po prvi put od 2013. prevezemo četiri miliona putnika tokom jedne godine. Taj broj će do kraja tekuće godine biti i veći, na šta smo izuzetno ponosni. Ako posmatramo celokupnu istoriju nacionalne avio-kompanije dugu skoro 97 godina, najveći broj prevezenih putnika zabeležen je 1987. i 1988. U oba slučaja, na letovima je bilo preko četiri miliona putnika“, rekao je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.


U saopštenju Er Srbije se tvrdi da je ostvareni uspeh rezultat pažljivo osmišljene strategije poslovanja, koja je podrazumevala širenje mreže destinacija, unapređenje i proširenje flote, kao i osnaživanje timova kabinske i letačke posade.

U 2023. godini su, kako se podseća, pokrenute 23 nove destinacije među kojima se posebno ističe Čikago, treća prekookeanska destinacija i druga u Severnoj Americi.


Srpska nacionalna avio-kompanija je tokom 2023. godine do sada u redovnom i čarter saobraćaju obavila skoro 43.000 letova. U narednoj godini Er Srbija planira da dalje razvija svoju flotu i mrežu gradova do kojih leti.


Glas javnosti/N01S 



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR