Glas Javnosti

SRBIJI PRETI I VETAR: U ovim delovima Srbije večeras se očekuje kiša

Društvo
Autor: Glas javnosti

Drugog dana vikenda očekuje se dosta sunca i još toplije.

Ove večeri kiša pada u severnim i centralnim predelima Srbije, a na području Vojvodine ima i pljuskova. Nešto više padavima ima u Bačkoj. Kiša ove večeri pada i u Beogradu. U ostalim predelima Srbije je suvo vreme.

U nastavku večeri ovaj oblačni sistem sa kišom premeštaće se dalje na istok, tako da se padavine očekuju i dalje na području Vojvodine, Beograda, Šumadije, Pomoravlja, ali i na istoku Srbije.


Inače, ovaj oblačni i padavinski sistem biće prolaznog karaktera i tokom noći napustiće područje Srbije na svom putu dalje ka istoku.

Ove večeri jugoistočni vetar je u pojačanju i tokom noći biće jak. Na planinama se očekuje jak, na udare i olujni jugozapadni vetar, dok se u košavskom području očekuje jak, na udare i olujni jugoistočni vetar, naročito na jugu Banata.

Trenutne temperature u većem delu Srbije kreću se od 8 do 12°C. Beograd meri 8°C. Zlatibor i Sjenica mere 6°C, a Kopaonik 1°C.

Inače, Srbija je pod uticajem prostranog ciklona sa zapada Evrope, pa preovladavaju južna strujanaja. U sklopu tog strujanja višim slojevima atmosfere stižu i čestice pustinjskog peska iz Sahare pa se u predelima sa padavinama očekuje prrljava, odnosno blatnjava kiša.


Drugog dana vikenda očekuje se dosta sunca i još toplije, ali i vetrovitije vreme, uz temperature do 21°C, u Beogradu do 20°C.

Početak sledeće sedmice doneće novo naoblaćenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a očekuje se i manji pad temperature vazduha.


Glas javnosti/ T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR