Glas Javnosti

Siniša Mali potvrdio: Dva aviona Air Serbia stižu u julu i septembru

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ovim je i od najviših državnih zvaničnika potvrđeno ranije pisanje Aero.rs o dugolinijskim namerama srpske nacionalne kompanije, koje je pomenuo i generalni direktor Air Serbia Jirži Marek u internoj novogodišnjoj poruci zaposlenima

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali najavio je danas, na Kopaonik biznis forumu, da je u toku nabavka dva nova širokotrupna aviona za Air Serbia, od kojih će jedan stići u julu, a drugi u septembru.
Ovim je i od najviših državnih zvaničnika potvrđeno ranije pisanje Aero.rs o ovim namerama srpske nacionalne kompanije, koje je pomenuo i generalni direktor Air Serbia Jirži Marek u internoj novogodišnjoj poruci zaposlenima.

 

"Otvaramo odmah linije za Guangdžou i Šangaj. Imamo tri linije za Kinu, imamo dve linije za SAD, pri čemu razmatramo još jednu, a to je za Majami", rekao je Mali i dodako kako "nacionalna avio kompanija jedne male Srbije leti i na istok i na zapad"
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je namere da Air Serbia otvori ne samo dodatne linije ka SAD i Kini, već i "brzu vezu" za Južnu Koreju ali "centralnu i južnu Afriku".
Air Serbia flota dugolinijskih aviona trenutno ima od dva Airbus A330-200, koji nose imena proslavljenih načnika: Nikola Tesla (YU-ARB, MSN 0973) i Mihajlo Pupin (YU-ARC, MSN 1236). Avion Nikola Tesla nedavno (01. mart) je došao iz Francuske gde je proveo desetak dana, najverovatnije na redovnom tehničkom održavanju.



Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR