Glas Javnosti

RADNO VREME ZA SRETENJE: Evo kako će raditi prodavnice

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tokom državnog praznika Sretenje, zanatlije i trgovci na teritoriji grada Beograda radiće izmenjeno, i to u sredu 14. februara dežurni prodajni objekti pretežno prehrambenog asortimana moraju da rade najmanje u vremenu od 9 do 18 sati

"Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, kojom se uređuje radno vreme trgovinskih formata i zanatskih objekata na Sretenje - Dan državnosti Srbije 2024. godine, privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda radiće izmenjeno, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu", prenosi Beoinfo.

Kako se navodi, na dan državnog praznika - Sretenje (15. i 16. februara), nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana, kao i posebni trgovinski formati mogu da budu zatvoreni.


Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu rade najmanje u vremenu od 6 do 20 sati. Navode i da dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme državnog praznika - Dan državnosti Srbije - Sretenje, mogu da budu otvoreni i mogu da rade duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju. "Veletržnica Beograd" će za vreme državnog praznika, 15. i 16. februara, raditi 24 sata, saopšteno je iz Beoinfo.


Glas javnosti/A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR