Glas Javnosti

PROMENA CENE PUTARINA: Popusti za studente, penzionere i električna vozila

Društvo
Autor: Glas javnosti

JP „Putevi Srbije" saopštilo je da od danas počinje naplata putarine na novoizgrađenim deonicama autoputeva: Moravski koridor (do privremene čeone naplatne stanice Koševi) i Autoput Ruma-Šabac.

JP „Putevi Srbije“ je, takođe, izvršilo reviziju dužina deonica pod naplatom u skladu sa Referentnim sistemom mreže državnih puteva što će uticati na određene korekcije cenovnika za naplatu putarine, naveli su.

Pored pomenutih izmena, uvodi se i naplata naknade za korišćenje putnih objekata: mostova, vijadukata i tunela tako što se visina putarine po pređenom kilometru uvećava za 50 odsto za mostove i vijadukte, odnosno za 100 odsto za tunele.


Takođe uvode se popusti za korisnike studentskih kartica od 2 odsto, penzionerskih kartica od 3 odsto kao i za vlasnike električnih vozila od 10 odsto čija primena će biti omogućena isključivo korišćenjem web servisa za elektronsku naplatu putarine.

Izmene cenovnika izvršene su u skladu sa obavezama propisanim u Zakonu o naknadama za korišćenje javnih dobara, a na osnovu Odluke o izmenama i dopuni Odluke o visini posebne naknade za upotrebu javnog puta, njegovog dela i putnog objekta (putarina).



Glas javnosti/ N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR