Glas Javnosti

PENZIONERI, PAŽNJA: Danas počinje isplata uvećanih penzija za 14,8 odsto

Društvo
Autor: Glas javnosti

Isplata januarskih penzija, koje su uvećane za 14,8 odsto počinje danas, a sve će biti isplaćene do 10. februara u zavisnosti od kategorije penzionera.

Kako je PIO fond ranije objavio, danas počinje isplata januarskih penzija penzionerima iz samostalnih delatnosti i za one koji primaju penzije preko tekućeg računa i koji ih preuzimaju na šalterima pošte ili im se isporučuju kući.

Nakon toga, slede vojni i poljoprivredni penzioneri. Oni će penzije dobiti 6. februara.

Na kraju, najveći broj penzionera, oni koji su penzije stekli kao zaposleni dobiće penzije od 8. do 10. februara.

Podsećamo, prvo će 8. februara biti isplaćene penzije koje se podižu na šalterima pošte i koje se isporučuju na kućne adrese, a zatim će 10. februara gro penzija biti isplaćeno na tekuće račune.

Ministar finansija Siniša Mali naveo je danas da ovim povećanjem dolazimo do prosečne penzije od 390 evra.


Siniša Mali  (Foto: Jutjub)

„Setite se samo da je 2012. godine prosečna penzija u Srbiji iznosila tek 204 evra. Sada je skoro duplo veća“, naveo je on.

On je podsetio i da su penzije prethodni put povećane od 1. oktobra 2023. godine, i to za 5,5 odsto, te da je tri meseca kasnije stiglo novo povećanje penzija.

„Veoma je važno i što smo u 2023. godini imali realan rast penzija od 8,7 odsto, što znači da i pored inflacije, koja se od aprila nalazi na silaznoj putanji, penzije značajno rastu, a samim tim i životni standard naših najstarijih“, naglasio je Mali.

Čak je i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić u Skoplju nakon Svetosavske akademije iz nekog razloga saopštio da će se penzije isplaćivati od 5. do 10. februara.




Glas javnosti/Ag

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR