Glas Javnosti

INTERNET STRANICA PREVARILA ŽENU ZA 10.000 DINARA: "Poslali su mi kineske čizme koje ne vrede ni 200 dinara"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Internet stranica koja prodaje garderobu i obuću me prevarila za 10.000 dinara. Ovo tvrdi Beograđanka koja je otkrila novu internet prevaru gde su joj stigle čizme koje ne vrede ni 200 dinara!

Naime, na Instagram stranici moj_beo_grad_ pojavilo se upozorenje devojke koja je trgovala onlajn i bila prevarena.


- Da li možete da objavite da me ova stranica prevarila za 10.000 dinara. Poslali su mi neke kineske čizme koje ne vrede ni 200 dinara. Teški prevaranti, kradu tuđe slike. Poslala sam vam slike čizmi kao i njihovi verovatno lažni podaci - navodi se u objavi i dodaje:

- Zanima me da li neko zna kako i da li može novac da se povrati - upitala je Beograđanka.


Podsetimo, Mladen Alfirović iz pravnog tima NOPS-a pričao je da samim tim što je onlajn trgovina u sve većoj ekspanziji, u ekspanziji je i siva ekonomija.

- Udruženje svakodnevno ažurira crnu listu onda kada potrošač pošalje neki novi link profila. Ukoliko se ispostavi da to pravno lice ne trguje po Zakonu o elektronskoj trgovini, onda ga stavljamo na crnu listu.


Savet potrošačima je da pre nego što se odluče da bilo šta kupe onlajn prvo pogledaju našu listu. Ukoliko poruče nešto i nisu zadovoljni proizvodom, imaju zakonsko pravo i rok od 14 dana da vrate proizvod, da zahtevaju povrat novca. Ako konačno ustanove da su robu pazarili od neregistrovanog prodavca, slučaj treba da prijave policiji za krivično delo prevare - upozorio je tada Alfirović.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR