Glas Javnosti

Хаос на граничним прелазима

Društvo
Autor: Глас јавности / Блиц / од 24.08.2018.

Према најновијим подацима Управе граничне полиције, на излазу из земље ка Мађарској на Хоргошу чека се око два сата, са тенденцијом пораста, а на Батровцима са Хрватском задржавања су вишесатна, саопштио је јутрос Ауто-мото савез Србије.

Возила се на Батровцима задржавају и до седам сати, преноси РТС.

Саобраћај је појачаног интензитета и на граници са Црном Гором, док се на осталим прелазима за сада не чека дуже од 30 минута.

Петак и викенд пред нама донеће већи број возила и појачан саобраћај.

Талас појачаног саобраћаја сигурно ће поново условити дуже колоне и вишесатна задржавања на појединим границама, зато саветујемо возачима да користе алтернативне и мање оптерећене граничне прелазе, наведено је у саопштењу.

з Управе царина Србије саветују да се путници претходно информишу о стању на граничним прелазима и по потреби изаберу неки од мањих прелаза у близини оних најфреквентнијих и најоптерећенијих.

Алтернативни гранични прелаз према Мађарској су Хоргош 2, Келебија, Бачки Виногради и Ђала. Алтернативни гранични прелази са Хрватском су Шид, Бачка Паланка и Сот, док према Македонији препоручујемо Прохор Пчињски.

Корисне информације и камере

Информације о радовима на путу, гужвама на граници, црним тачкама, одронима, можете добити на сајту Ауто-мото савеза Србије.

 

Глас јавности / Блиц / од 24.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR