Glas Javnosti

Ekipa PTT Beograd osvojila drugi Pošta šah kup

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na drugom Pošta šah kupu, održanom 24. februara u prostorijama Šahovskog kluba PTT Beograd pod pokroviteljstvom v. d. direktora Pošte Srbije Zorana Đorđevića, najbolja je bila ekipa PTT Beograd koja je u finalu pobedila tim Šapca sa 2:1.

Predsednik ŠK PTT Beograd Srđan Smiljković na početku je pozdravio sve učesnike:

„Iza nas je period velikih uspeha, jer smo i u muškoj i u ženskoj konkurenciji postali prvoligaši i to bez izgubljenog meča, čime smo ušli u istoriju. Naredni turnir planiramo za kraj maja i on će biti posvećen našem dugogodišnjem članu, predsedniku i kapitenu, preminulom Draganu Nedeljkoviću”.


Turnir je otvorila Alisa Marić, proslavljeni srpski velemajstor, simbolično povukavši prvi potez.


IZVOR: Pošta Srbije / Vuk Branković

Takmičenje je okupilo 12 sekcija Šahovskog kluba PTT Beograd iz radnih jedinica Pošte Srbije, a ekipe su bile podeljene u dve grupe iz kojih su se najbolje plasirale direktno u finale. Igralo se na tri table, a tempo je bio 15 minuta po igraču. Rezultati: za prvo mesto ŠK PTT–Šabac 2:1; za treće mesto: Beograd–Kraljevo 2,5:0,5; za peto mesto Zaječar–Kragujevac 2:1; za sedmo mesto: Niš–Sremska Mitrovica 2:1; za deveto mesto: Čačak 2–Kruševac 1,5:1,5 (Kruševac je pobedio zbog boljih dodatnih merila); za jedanaesto mesto: Vranje–Čačak 1 3:0. Predsednik kluba Srđan Smiljković na kraju je uručio pehare kapitenima tri najbolja tima, a svi učesnici turnira dobili su plakete.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR