Glas Javnosti

GEOKS SE OBRATIO ZAPOSLENIMA! POČELA LIKVIDACIJA: Svi radnici ostaju bez posla

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Italijanska kompanija “Geoks” obavestila je radnike da je doneta odluka o pokretanju postupka likvidacije i gašenja privrednog društva.

Pored objašnjenja o kontinuiranom smanjenju proizvodnje koja je već smanjena u periodu pandemije, navodi se i da radnicima prestaje radni odnos, te da će im pojedinačno biti dostavljeno rešenje o prestanku radnog odnosa.

Ovo obaveštenje je prvo "zvanično" obraćanje zaposlenima u kompaniji u Vranju. Nakon dvomesečnih spekulacija i potvrda iz državnog vrha italijanska fabrika definitivno odlazi iz Vranja, dok će zaposleni moći da ostvare pravo na naknadu preko Nacionalne službe za zapošljavanje, navodi Ekapija.

 

U međuvremenu, najavljeno je da će umesto Geoksa u Vranje doći novi investitor i da će većina radnika koji su u ovom momentu ostali bez posla naći novo zaposlenje.

- Što se tiče Geoksa, dve stvari su tu važne, morali smo prvo da privlačimo investitore, danas imamo kapitalne investicije, danas je drugačije, ali pomoću subvencija smo imali zaposlene. Što se tiče radnika Geoksa , u 15. ili 20. septembra idem u Vranje, većina radnika će dobiti posao, razgovaramo sa Nemcima i Turcima, imaće i veće plate. Rešićemo taj problem - rekao je sinoć predsednik Vučić za RTS.

(Glas javnosti)

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR