Glas Javnosti

Važno za sve penzionere! Nova pomoć države

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Na ovogodišnji oglas za upućivanje na besplatnu rehabilitaciju u neku od banja Srbije prijavilo se gotovo 60.000 korisnika penzije, a ovo pravo je ostvarilo 22.089 penzionera.

Tačnije rečeno, u broj onih koji će biti upućeni na besplatnu rehabilitaciju u ovoj kalendarskoj godini uključeni su i pratioci korisnika novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, odnosno korisnika kojima je neophodna pratnja tokom rehabilitacije.

Konačne rang-liste objavljene su 14. marta, nakon čega je usledilo sklapanje ugovora između Fonda PIO i rehabilitacionih centara, a korisnicima koji su ostvarili pravo Fond je uputio pisana obaveštenja sa informacijom za koju banju su opredeljeni i koje terapijske usluge, odnosno fizikalne procedure će u banji dobiti.

Korisnici su, kao i prethodnih godina, u okviru prijava navodili tri banje u koje bi želeli da budu upućeni, a najveće interesovanje bilo je za Vrnjačku Banju, zatim za Banju Koviljaču, banju Kanjižu, Sokobanju, vrdnički Termal.


Svaka banja je u obavezi da korisniku pruži ugovorene usluge, što podrazumeva lekarski pregled pri prijemu u banju, najmanje tri adekvatne terapije i nadzor lekara 24 sata tokom ukupnog boravka u banji.

Na osnovu spiskova korisnika koji su ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju po ovogodišnjem oglasu, a koje Fond PIO dostavlja rehabilitacionim centrima, iz RH centara pozivaju korisnike kako bi sa njima dogovorili termin boravka.

Dakle, penzioneri se u vezi sa terminima dogovaraju direktno sa banjom u koju su upućeni na rehabilitaciju.
Pozivi iz banja i dogovaranje termina su uveliko krenuli, a uskoro će i prvi korisnici početi da koriste svoje pravo na kompletan desetodnevni banjski oporavak koji im obezbeđuje Republički fond PIO.Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR