Glas Javnosti

VAŽNE VESTI STIŽU IZ NBS : Svi osiguravači objavili uputstva za vraćanje novca od auto-osiguranja

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Sva osiguravajuća društva koja su podizala cene auto-osiguranja, objavila su na svojim sajtovima postupak i rokove za vraćanje više naplaćenog novca nakon što su cene vraćene na prethodni, niži nivo, objavila je Narodna banka Srbije.

„Sva društva za osiguranje koja su povećala premiju osiguranja od autoodgovornosti obavestila su na svojim internet stranicama ugovarače osiguranja o postupku i rokovima vraćanja dela premije osiguranja od autoodgovornosti usled vraćanja tih premija na prethodni nivo, čime su postupila u skladu s dopisom regulatora, odnosno Narodne banke Srbije“, saopštila je NBS.

Centralna banka podseća da je uputila dopise društvima za osiguranje sa očekivanjem da bez odlaganja obaveste ugovarače osiguranja o roku i načinu na koji će izvršiti povraćaj novca onim ugovaračima osiguranja kojima su naplaćene neosnovano veće premije od 1. avgusta, kada je premija obaveznog osiguranja od autoodgovornosti znatno povećana – u proseku za oko 22 odsto.

„Narodna banka Srbije poziva ugovarače osiguranja da se u kontaktu sa društvima za osiguranje obaveste o postupku povraćaja dela premije i dokumentaciji koju je neophodno podneti radi ostvarivanja povraćaja. Kontakt podaci svih društava za osiguranje mogu se pronaći u Registru društava za osiguranje“, navodi NBS.


Na navedeni način društva za osiguranje su, dodaje se u saopštenju, „pokazala spremnost da preduzmu neophodne korake radi očuvanja stabilnosti i životnog standarda građana u postojećim okolnostima“ prenosi N1

„Narodna banka Srbije će, u okviru svojih nadzornih ovlašćenja, pratiti aktivnosti društava i pokrenuti sve potrebne aktivnosti radi zaštite prava i interesa ugovarača osiguranja, uz primenu mera nadzora prema društvima za osiguranje, odnosno odgovornim licima“, zaključuje se u saopštenju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR