Glas Javnosti

VAUČERI ZA ODMOR U SRBIJI PLANULI ČIM SU ODOBRENI: Podeljeno ih je više od 20.000, interesovanje građana ogromno!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

U ponedeljak je počela podela besplatnih vaučera za sve građane koji žele svoj odmor da provedu u Srbiji. Prvih 20.000 vaučera podeljeni su već prvog dana, pa su mnogi građani ostali bez dugo isčekivane povlastice u iznosu od 5.000 dinara.

Direktorka Turističke organizacije Srbije (TOS), Marija Labović, kaže da postoji veliko interesovanje za turističke vaučere za odmor u Srbiji i da je u ponedeljak za kratko vreme podeljeno dodatnih 20.000 vaučera.

Labović nije isključila mogućnost puštanja u promet još vaučera tokom ove godine, dodajući da će to, ipak, zavisiti od finansijskih sredstava. Podseća da je od početka godine podeljeno 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, koji su potrošeni već početkom februara, kao i da je u samo jednom danu otišlo dodatnih 20.000 vaučera.

Gledajući po izboru vaučera za koje su se građani opredelili, najatraktivnija mesta su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor i drugi planinski centri, kao i banjski centri. Kada je reč o profilu korisnika, ističe se da su to u najvećem broju penzioneri, zaposlena, kao i nezaposlena lica.

Vaučeri su, navodi se, doprineli suzbijanju sive ekonomije, s obzirom da smeštajni kapaciteti koji ih primaju moraju da budu kategorisani i da prijavljuju goste. Labović dodaje da je za prihvatanje vaučera do sada prijavljeno 2.200 pružaoca usluga, piše Telegraf. 

Podseća da se svi zainteresovani mogu informisati na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kao i da se spisak vaučera ažurira svakog petka. Dodaje da se prošle godine prijavilo više od 270.000 ljudi za korišćenje vaučera u Srbiji.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP