Glas Javnosti

Uvećane penzije kreću za nekoliko dana: Ovo je detaljan kalendar isplate

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Svi penzioneri uskoro mogu da očekuju nove uvećane penzije. Iz Republičkog fonda PIO najavljeno je da isplata uvećanih januarski penzija kreće 2. februara, što je za svega nekoliko dana.

Prvi na spisku za isplatu – samostalne delatnosti

Prvi na spisku za isplatu uvećanih penzija su penzioneri iz kategorije samostalne delatnosti kojima pare ležu na račun 2. dana u mesecu, dok penzioneri iz kategorije vojni i poljoprivredni penzije dobijaju, po pravilu 6. dana u mesecu tj. 6. februara.

Sledeći na spisku, koji su ujedno i najveća grupa penzionera, su iz kategorije zaposleni kojima se penzija isplaćuje u dva dana. Prvo 10. februara uvećana penzija biće isplaćena preko tekućih računa, a dan kasnije biće dostavljene na kućne adrese i moći će se podići na šalterima Pošte, piše Blic.

Poslednji na spisku su penzioneri iz bivših republika SFRJ koji će dobiti svoju penziju 11. februara.

Koliko je povećanje?

Ukoliko ste 40 godina radnog staža imali platu oko 50.000 dinara ( otprilike isto koliki je i ovogodišnji minimalac od 47.000 dinara), nakon januarskog povećanja penzija, koje će leći narednog meseca, čeka vas penzija od 35.722 dinara mesečno.

Za one koji su tokom svog radnog veka u proseku zarađivali 70.000 dinara nakon povećanja sleduje im penzija od 50.006 dinara, dok za zaradu od 90.000 dinara može da se očekuje penzija od oko 64.190 dinara.

Glas javnosti B010S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR