Glas Javnosti

Упркос корони, рад се наставља на градилиштима

Ekonomija
Autor: novosti.rs

Наставља се обнова Савског трга, Карађорђева и Партиарховог Павла. У близини Старе железничке станице налази се црни асфалт

Упркос све већем броју људи заражених коронарним вирусом и новим владиним мерама за борбу против њега, рад на важним инфраструктурним пројектима се наставља. Отворена су градилишта на Савском тргу, у Карађорђевој улици, као и на Булевару патријарха Павла.

 На тргу Сава, који би према последњим најавама требало да буде завршен Видовдан, у току су радови. У току је изградња трамвајских шина на делу од Немањине до Савске улице, као и на самом платоу. Асфалт је такође постао црн.
Према урбанисту Марка Стојчића, не би требало бити померања рокова уколико влада не одлучи да затвори и градилишта.
- Пратимо ситуацију, али за сада радници раде по плану, поштујући све мере безбедности. Наравно, као и свугде, и други са хроничним болестима остали су код куће - рекао је Стојчић.
Пошто је компанија која ради на тргу Сава задужена за ширење Булевара патријарха Павла, радови су тамо спорији, али нису престали.

Такође је живо на Сави кеју дуж Карађорђеве улице. А у току су напори да се доврши и обнови парк који ће улепшати овај део града.
Радници ће такође започети другу фазу радова на висоравни Раша Попов 27. марта. Према Стојчићевим речима, Град неће започети рад на новим пројектима док се ситуација са коронарним вирусом не смири. Стога ће планирано уређење пијаце, као и асфалтирање и реконструкција улица као и други део улице Страхињића бана бити одложени.

РАДОБИ НЕЧЕ СТАЈАТИ


Вирус, међутим, није одложио радове на асфалтирању неких путева у граду, попут Слободана Лале Берберског на Звездари и Миле Димића у Раковици. Није заустављен никакав рад на проширењу канализационе мреже, попут оне у улици Веселина Цајкановића на Звездари или у насељу Раван у Гроцкој.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR