Glas Javnosti

Umesto besplatnih udžbenika: Roditelji u Beogradu će dobiti 20.000 dinara za svako dete

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Šapić je najavio i da će se i ove godine nastaviti sa praksom besplatnog ulaza na sve gradske bazene za sve stanovnike prestonice

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će svaki roditelj osnovca i srednjoškolca, po detetu, dobiti 20.000 dinara koje će moći da iskoristi za kupovinu udžbenika ili da na drugi način raspodeli ta sredstva.

Napomenuo je da se time ostavlja prilika da roditelji sami odluče da li će kupiti nove knjige ili polovne, kao i da li će mlađe dete naslediti od starijeg udžbenike, a samim tim novac potrošiti na ostale potrebe.


"Najjeftiniji komplet je oko 11.000 dinara, dok je najskuplji oko 16 do 17 hiljada. Vidite jasnu razliku u odnosu pomoći koje dajemo i novca koji je potreban za udžbenike. Oni to mogu da raspodele i na drugi način, posebno zato što je mesec septembar težak za kućni budžet," kaže Šapić.

Dodaje da prijava počinje 22. aprila i da će trajati do kraja leta, a da će procedura biti slična onoj koja je bila za pomoć države u doba epidemije korona virusa.

Šapić je najavio i da će se i ove godine nastaviti sa praksom besplatnog ulaza na sve gradske bazene za sve stanovnike prestonice.

Kao i prethodne godine, prijava će se obavljati u opštinama, kaže Šapić i podseća da je prošle godine više od 120.000 Beograđana izvadilo kartice za bazen.

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR