Glas Javnosti

ULAGANJA U SMEŠTAJ SE ISPLATILA: Prošla godina bila je za hotelijere uspešnija od 2022.

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Protekla, 2023. godina bila je za hotelijere uspešnija od prethodne zahvaljujući i višegodišnjim ulaganjima u smeštajne kapacitete. Ograničavajući faktor ekspanziji hotelijerstva u narednim godinama mogao bi da bude nedostatak kadrova, ocenjuje direktor HORES-a, Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede, Georgi Genov.

Na pitanje o popunjenosti kapaciteta naših hotela, Genov ističe da su svi hoteli u Beogradu, Novom Sadu, ali i planinskim i banjskim centrima popunjeni.
- Beograd beleži nešto više od 92% popunjenosti kapaciteta hotela, u Nišu je bio veliki broj turista iz Bugarske, a u Novom Sadu iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Rezimirajući celu godinu mogu da kažem da je ovo bila dobra godina, s obzirom na to da je Air Serbia uvela nove avio linije za atraktivne destinacije što je rezultiralo popunjenošću kapaciteta na tim lokacijama - rekao je Genov.

Dodao je da se na ovako dobrim rezultatima može zahvaliti velikim ulaganjima u izgradnju hotela:
- Trenutno ih imamo 440 sa četiri i pet zvezdica, i mogu da kažem da je poslednjih 10 godina hotelijerstvo doživelo renesansu.


Glas javnosti/ R06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR