Glas Javnosti

Ukidanje korporativnog osoblja: Stvaraju se gužve u avio-industriji

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Delta nije precizirala koliko radnih mesta ukida, ali je portparol rekao da su to "male izmene" korporativnih i upravljačkih pozicija

Delta Air Lines ukida neke korporativne poslove u nastojanju da smanji svoje rashode, dok se avio-industrija bori sa sve većim troškovima vezanim za gorivo i radnu snagu.

"Iako se još nismo vratili u puni kapacitet, sada je vreme da izvršimo prilagođavanja programa, budžeta i organizacionih struktura širom Delte, kako bismo ispunili naše navedene ciljeve; jedan deo ovog napora uključuje prilagođavanje korporativnog osoblja u cilju podrške promenama", navela je američka kompanija.


"Ove odluke se nikada ne donose olako, već uvek sa pažnjom i poštovanjem prema članovima našeg tima", dodaju.

Delta nije precizirala koliko radnih mesta ukida, ali je portparol rekao da su to "male izmene" korporativnih i upravljačkih pozicija.

Radnici koji su na prvoj liniji fronta, poput pilota, stjuardesa i mehaničara, nisu pogođeni rezovima, ističe se.

Rukovodioci su, inače, nedavno prijavili snažnu potražnju za putovanjima, i to im sada značajno pomaže da pokriju troškove. Delta je u trećem kvartalu ostvarila profit od 1,1 milijardu dolara, što je skoro 60 odsto više nego pre godinu dana.


- Rast se normalizuje sledeće godine i očekujemo da će operativna pouzdanost nastaviti da se poboljšava - rekao je finansijski direktor Dan Janki i dodao: "Ovo će nam omogućiti da optimizujemo način na koji vodimo avio-kompaniju".

Delta i drugi prevoznici su, podsećamo, angažovali na hiljade radnika, jer se potražnja za putovanjima vratila u kasnijim fazama pandemije. Delta, sa sedištem u Atlanti, ima oko 100.000 zaposlenih.

Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR