Glas Javnosti

ELITA ZA SITNE PARE U ovom luksuznom delu Beograda mogu i da spuste cenu KIRIJE

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Da, i na periferiji cene izdavanja više nisu ono što su bile do pre svega nekoliko meseci.

Tačno je da je mnogo toga poskupelo, ali neke povećane cene nas svakako više pogađaju od nekih drugih: takav je slučaj sa kirijom, računima, hranom.

Građani se u poslednje vreme, u kontekstu samog stanovanja, prvenstveno žale na sve veće cene izdavanja stanova, kao i na nemogućnost da pronađu - kako kažu - "solidan stan po fer ceni", prenosi Telegraf.

"Ili izdaju garaže koje "skockaju" i budu okej za život, ali krene buđ na zidovima, ili su cene otišle u nebesa" - kažu nam.

Stoga su mnogi mladi ljudi primorani da u poznim dvadesetim, kada više ne studiraju, već rade, i dalje iznajmljuju stan sa cimerima jer ne mogu sami da plaćaju. U drugom slučaju, ostaju da žive s roditeljima.

- Dok platim kiriju i račune, ode mi pola plate. Onda treba da se snađem s ostatkom, da kupim hranu za taj mesec, i sve ostalo. Pritom, tražim prosečan stan, nikakav luksuz - napominje jedna Beograđanka.

Iskustvo jedne mlade žene koja takođe traži stan na nižem spratu zbog kolica za bebu i boljeg funkcionisanja, govori da su cene takvih nekretnina na Miljakovcu drastično skočile.

- Gazda nam je tražio 300 evra za stan, a onda je rekao da može eventualno da nam spusti na 280 evra, što je svakako previše. Ali, nemamo kud - kaže nam ona.

Budući da su cene izdavanja stanova na periferiji toliko skočile, pitanje je šta tek možemo očekivati od stanova u užem i širem centru, posebno ako je reč o garsonjerima i manjim jedinicama, na 2. ili 3. spratu.

Vremenom, mnogi vlasnici stanovi su shvatili da im izdavanje može biti dobar i unosan biznis, bilo da je reč o kratkoročnom ili dugoročnom izdavanju. Kakva su vaša iskustva?

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR