Glas Javnosti

U februaru deficit Srbije 24,9 milijardi dinara

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Srbije je u prva dva meseca ove godine ostvarila suficit u budžetu od 5,3 milijarde dinara, što je bolje od budžetskog plana za 52 milijarde dinara, s obzirom na to da je planiran deficit u iznosu od 46,7 milijardi, objavilo je Ministarstvo finansija.

U februaru je ostvaren deficit u iznosu od 24,9 milijardi dinara.
- U februaru su naplaćeni prihodi u iznosu od 158,6 milijardi dinara, od čega su poreski prihodi iznosili 140,6 milijardi. Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV u iznosu od 69,1 milijardu dinara i akciza u iznosu od 38 milijardi dinara. Neporeski prihodi ostvareni su u iznosu od 17,5 milijardi dinara, a priliv donacija u februaru iznosio je 0,4 milijarde dinara - podaci su resornog ministarstva.


Rashodi su bili u iznosu od 183,5 milijardi dinara.
- Rashodi za zaposlene su iznosili 39,9 milijardi dinara, transferi OOSO (fond PIO, RFZO, NSZ, fond SOVO) 30,4 milijarde, isplata kamata 24,8 milijardi, kapitalni izdaci su iznosili 22,6 milijardi, rashodi za socijalnu zaštitu 13,9 milijardi, a rashodi za robu i usluge 13,3 milijarde dinara - navode iz ministarstva.
Na nivou sektora države u prva dva meseca ove godine je ostvaren fiskalni suficit u iznosu od 10,5 milijardi dinara i primarni fiskalni suficit u iznosu od 61,5 milijardi dinara, poručuju iz ministarstva.

Glas javnosti /E03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR