Glas Javnosti

TURISTIČKI SEKTOR U SRBIJI PRED BANKROTOM

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih organizacija Srbije (JUTA) Aleksandar Seničić kaže da će turistički sektor zatražiti pomoć od države, jer će u suprotnom mnoga preduzeća koja se bave turizmom bankrotirati.

„Uputićemo državi apel za pomoć ovom sektoru, koja je najavljena ranije, ali nije realizovana. Bez pomoći države mislim da će veliki broj preduzeća iz ovog sektora da bankrotira“, rekao je Seničić. On je dodao da turistički sektor nema perspektivu, da je promet agencija pao za više od 90 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

„Oko 100.000 ljudi u Srbiji neposredno ili posredno zavisi od turizma. Biće to izuzetan socijalni udarac, ako ne dođe do neke pomoći“, naglasio je Seničić.

On je podsetio  da  u Grčkoj važe nova pravila za sve turiste koji ulaze u tu zemlju kopnom, jer moraju da imaju negativan test na koronu ne stariji od 72 sata, kao i da srpski turisti ne mogu da putuju u Grčku do 15. jula.

Seničić je dodao da je situacija sa Grčkom vrlo specifična I da tek treba da se vidi da li će Grčka i srpske turiste svrstati u tu kategoriju gde ćemo moći da putujemo sa negativnim testom. 

Ističe da će biti teško da se uradi PCR test u Srbiji i da se rezultati dobiju za 72 sata, te ukoliko ta mera ostane čarter letovi za Grčku neće moći da se realizuju.

Plan je bio da od 24. jula krenu redovni čarter letovi za Grčku.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR