Glas Javnosti

TRG KAO SKADAR NA BOJANI: Rokovi probijeni, građani plaćaju, moguća istraga...

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Radovi na trgu u centru Leskovca koji su počeli novembra 2019. godine sa rokom za završetak od 360 dana, do danas nisu okončani – a, kako stvari stoje, tu su i dodatni troškovi.

Naime, leskovačko Javno preduzeće “Urbanizam i izgradnja” raspisalo je javnu nabavku za građevinsko – zanatske radove na trgu i Bulevaru oslobođenja, na površinskom sloju pešačkih staza, čija procenjena vrednost je 7.083.333,30 dinara, piše portal Rešetka.

Planirana je, stoji u opisu radova, izrada, transport i montaža granitnih klupa na dva oslonca od granite iz domaćeg kopa, kao i izrada stepenika – podesta u parku.

Šta Leskovčani zapravo misle o izvođenju radova na gradskom trgu u centru grada možda najbolje oslikava to što je neko još pre dve godine na tabli prepravio rok za završetak radova, te dopisao jedinicu ispred broja 360, tako da ispada da će ovaj leskovački “Skadar na Bojani” biti završen za 1.360 dana. Očigledno je da će i taj proračun biti probijen, konstatuje Rešetka.

Zbog čestih prozivki oko izgradnje gradskog trga gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je u junu ove godine naložio svom pravnom timu da prikupu svu dokumentaciju i preda je Odeljenju za organizovani kriminal i Privrednom sudu.

U međuvremenu se nova fontana na tom trgu nekoliko puta kvarila i nikada nije proradila punim kapacitetom, pa ni danas, jer poslednja dva mlaza ne bacaju vodu. Da bi trg u potpunosti bio završen mora da se na njemu postavi osvetljenje za čiju ugradnju je raspisana javna nabavka vredna dodatnih 13,5 miliona dinara, kao i da se izgradi pilon, navodi Rešetka.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR