Glas Javnosti

Top lista kvarova na vozilima: Kako održati auto u optimalnom stanju?

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Takođe, može se naglasiti važnost redovnog održavanja vozila i praćenja simptoma koji mogu ukazivati na potencijalne probleme.

Istraživanje najčešćih kvarova na automobilima pokazuje da je neispravan akumulator na vrhu liste, sa udelom od 41,8%. Motori i elektronika slede sa 17,4%, odnosno 10,6%.
Problemi sa akumulatorom često se javljaju zbog nedovoljnog napona, a preporučuje se redovno kontrolisanje napona koristeći multimetar.
Motori mogu imati probleme sa sistemom ubrizgavanja, goriva, paljenja, kao i sa senzorima. Alternator i starter, kao i problemi sa elektrikom i rasvetom, čine oko 10,4% ukupnih kvarova. Problemi s točkovima, ključem, bravom i imobilizatorom, kao i ostali problemi uključujući karoseriju, upravljač, kočnice, ovjes i mjenjač, takođe su prisutni​.


Na osnovu navedenih podataka, tekst bi mogao biti obogaćen detaljima o specifičnim kvarovima, uzrocima i preporukama za njihovo sprečavanje ili rješavanje.
Takođe, može se naglasiti važnost redovnog održavanja vozila i praćenja simptoma koji mogu ukazivati na potencijalne probleme.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR