Glas Javnosti

Traženi su, a njihove usluge SVI KORISTE: Zarađuju u proseku čak 6.500 evra mesečno

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Poreski savetnici nisu samo stručnjaci za poreska pitanja. Pružaju podršku u računovodstvu, izradi bilansa i carinskim poslovima

Usluge poreskih savetnika u Nemačkoj koriste gotovo svi, bilo da se radi o obračunu poreza ili savetovanju o pokretanju posla.

Ali koliko zarađuju poreski savetnici?

U složenom svetu poreza, uloga poreskih savetnika je ključna. Njihov posao je kompleksniji nego što se na prvi pogled čini, piše Feniks magazin.

Poreski savetnici nisu samo stručnjaci za poreska pitanja. Pružaju podršku u računovodstvu, izradi bilansa i carinskim poslovima. Ovaj aspekt njihovog rada posebno je važan za firme koje posluju u globaliziovnoj i umreženoj privredi.

Osim toga, dele savjete o pokretanju preduzeća i restrukturiranju. Njihova se stručnost takođe koristi u donošenju odluka o ulaganjima i vrednovanju preduzeća.

Poreski savetnici takođe proveravaju zakonitost obračuna poreza i zastupaju svoje klijente u fiskalnim sudskim postupcima. Oni takođe obavljaju zadatke stečajnih upravnika ili upravljaju imovinom. Svi ti poslovi zahtevaju visok nivo stručnosti, iskustva i odgovornosti.

Svako ko prođe dugotrajnu i tešku obuku kako bi postao poreski savetnik biće nagrađen visokom platom. Kvalifikovani radnici zaposleni na puno radno vreme u ovom području zarađuju iznad proseka u celoj Nemačkoj.

Zaposleni poreski savetnik u Nemačkoj u proseku zaradi 6.563 evra bruto mesečno. Brojni poreski savetnici rade kao samostalni konsultanti zbog čega zarađuju više.

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR