Glas Javnosti

Tramp: Naftna industrija je razorena, ovo je loše i za Ruse i za Saudijce

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Donald Tramp kaže da očekuje da Saudijska Arabija i Rusija u narednih nekoliko dana postignu dogovor o proizvodnji nafti.


Kako kaže predsednik SAD, time bi bio okončan cenovni rat koji je "razorio" naftnu industriju širom sveta.

- Mislim da će oni uspeti da se dogovore tokom narednih nekoliko dan. Obe zemlje znaju šta moraju da urade - rekao je Tramp sinoć na konferenciji za novinare u Beloj kući, ne ulazeći u detalje o razlozima svog optimizma, prenosi Rojters.

- Naftna industrija širom sveta je razorena - dodao je on, ukazujući na poplavu ponude na tržištu nafte zbog bitke za tržišni udeo između Saudijske Arabije i Rusije, koja je cene crnog zlata oborila na 18-godišnji minimum.

Tramp je naveo da želi da vrati naftnu industriju "tamo gde je bila".

- Mislim da znam šta da radim da to rešim. Ne želimo da izgubimo naše sjajne naftne kompanije, radije ne bih da povlačim potez - rekao je predsednik SAD, ali nije elaborirao na šta misli.

- Mislim da će Rusija i Saudijska Arabija u nekom trenutku postići dogovor, u ne tako dalekoj budućnosti, jer je ovo veoma loše za Rusiju, veoma loše za Saudijsku Arabiju - ocenio je i dodao da je imao "odlične" odvojene razgovore sa saudijskim prestolonaslednikom Mohamedom bin Salmanom i ruskim predsednikom Vladimirom Putinom ovih poslednjih dana.

Izvor: B92

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR