Glas Javnosti

"Tesla" otpušta radnike s ugovorima na određeno vreme

Ekonomija
Autor: Glas Javnosti

Kompanija “Tesla” otpušta radnike sa ugovorima o radu na određeno vreme iz fabrika za proizvodnju automobila i akumulatora u Kaliforniji i Nevadi, rekla su tri zaposlena za CNBC, koja su dopise o otkazu podelila sa tom redakcijom.

Kompanija otkazuje ugovore toj kategoriji zaposlenih u fabrici automobila u Fremontu, u Kaliforniji, i u Gigafabrici blizu mesta Reno, u Nevadi, gde “Tesla” proizvodi baterije za napajanje električnih vozila i akumulatore.

Ova mera će pogoditi stotine radnika, prema procenama sagovornika CNBC-a koji su zamolili da ostanu anonimni, jer nisu ovlašćeni za komunikacuju sa medijima o unutrašnjim stvarima u kompaniji.

Radnike na određeno, od kojih su mnogi radili godinama u “Tesli”, neki u nadi da će dobiti stalno zaposlenje s punim radnim vremenom, o otkazima su obavestile njihove agencije za zapošljavanje.

U dopisu agencije “Balane Stafing” otpuštenim radnicima piše: "S najdubljim žaljenjem moramo da vas obavestimo da je obustava rada fabrike ''Tesla'' produžena zbog pandemije Covid-19, i kao rezultat toga ''Tesla'' je zatražio momentalni raskid svih ugovora”.

Agencija za regrutovanje kadrova je navela da će radnici ostati zaposleni “Balans Stafinga“ i da mogu da nađu drugi posao preko njihove firme.

Iz ove agencije su takođe obećali da će dati sve od sebe da radnike vrate u “Teslu” u budućnosti, ako to bude moguće, uveravajući otpuštene da razlog zbog kojeg su dobili otkaze nije kvalitet njihovog rada već izuzetno teški uslovi poslovanja.

Zaposleni na određeno, angažovani preko drugih agencija, dobili su slična obaveštenja u četvrtak i petak, rekli su radnici koji su razgovarali s CNBC-om.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR