Glas Javnosti

SVE VIŠE FALSIFIKATA: Naložena vanredna inspekcijska kontrola meda

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Veterinarska inspekcija naložila je vanrednu kontrolu proizvodnje i prometa meda nakon objave u medijima da su od 25 analiziranih uzoraka meda, čak 22 falsifikata, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Laboratorija koja je radila pomenute analize meda nije ovlašćena da vrši službene kontrole te ove rezultate treba uzeti sa rezervom, a nakon dobijenih rezultata vanrednih kontrola ministarstvo će objaviti nalaze.
U redovnim kontrolama, koje veterinarska inspekcija svakodnevno sprovodi, nije do sada bilo rezultata koji bi potvrdili pomenute navode u medijima.

Istina je da smo se u prošlosti suočavali sa problemom pojave falsifikata na tržištu meda, ali smo zahvaljujući pojačanim kontrolama veterinarske inspekcije u proizvodnji i prometu meda, uspeli da udeo takve vrste proizvoda smanjimo na najmanju moguću meru, poručuju iz resornog ministarstva.
Kao što je poznato, dodaju u ministarstvu, cilj je da se potrošačima obezbede bezbedni i kvalitetni proizvodi koji ispunjavaju sve propisane uslove, kao i da se u njihovim deklaracijama nalaze tačne informacije o sastavu i poreklu.


Glas javnosti/ A03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR