Glas Javnosti

SUTRA POMOĆ ZA PREKO MILION GRAĐANA: Penzioneri će dobiti DODATNU cifru tokom narednih meseci, a sledi i nagrada za vakcinisane!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Poslednja rata minimalca biće isplaćena sutra 8. juna. Ukupna pomoć u firmama po radniku biće nešto preko 46.000 dinara. Osim za jun, zakazani su datumi isplate kovid pomoći i za naredne mesece.

Svi preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika preduzeća za svakog prijavljenog radnika dobiće po 15.450 dinara.

Sa ovom isplatom praktično se završava treći paket pomoći koji je uključivao podršku svim preduzećima.

Firme će, po svakom radniku, tri puta po 15.450, što je polovina januarske minimalne plate u Srbiji.

Pravo na ovu pomoć ima nešto više od milion i po radnika, mada je broj prijavljenih za pomoć bio značajno manji - oko 1,2 miliona u proseku mesečno.


Inače, kako su nam potvrdili u Ministarstvu finansija, za 3.000 dinara do jutros se prijavilo 1.158.624 građana. Rok za prijavu ističe 15. juna, a pravo na ovu pomoć imaju svi građani koji su vakcinisani do danas i koji su se za vakcinaciju prijavili do 31. maja.

Kalendar isplata i prijava za ostalu državnu pomoć:

15. jun - kraj prijave za za 3.000 dinara za vakcinisane
druga polovina juna - uplata 3.000 dinara za vakcinisane


Septembar - penzioneri dobijaju dodatnih 50 evra
Novembar - isplata drugih 30 evra za sve kategorije građana
Što se tiče penzionera, posle isplate od 30 evra u maju, i 3.000 dinara za vakcinisane, oni će u septembru dobiti i dodatnih 50 evra. Sledeće isplata je u novembru i tada će svi ostali građani dobiti drugih 30 evra.

I penzioneri u novembru takođe dobijaju svojih 30 evra i tako će doći do ukupne cifre od 110. U novembru će i nezaposleni dobiti svojih 30 i dostići ukupnu sumu od 120 evra.

Vlada je prošle nedelje usvojila i nova pravila koja se tiču najmanjih plata u Srbiji, a koja će doneti ekonomski boljitak za radnike.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR