Glas Javnosti

Subotički ratari u centru grada, traže da se proceni šteta od suše

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Nezadovoljni poljoprivrednici u Subotici i dalje su u centralnoj gradskoj ulici sa traktorima i traže da lokalna samouprava formira krizni štab koji će proceniti štete od suše, a da Skupština grada uputi zahtev Vladi da se proglasi stanje elementarne nepogode.

Sastanak sa gradonačelnikom Subotice sutra u 10 časova. Subotički ratari sa 40 traktora i dalje se nalaze u centralnoj gradskoj ulici.

Štrosmajerova ulica, u kojoj je parkirana mehanizacija, prohodna je, a poljoprivrednici čekaju susret sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem.

Sastanak delegacije subotičkih ratara sa gradonačelnikom Subotice zakazan je za sutra u 10 časova u Gradskoj kući, rekao je za RTS Miroslav Matković, predstavnik poljoprivrednika u protestu.

Do završetka razgovora sa predstavnicima lokalne samouprave traktori ostaju u centru grada, kaže Matković. 

Traže da lokalna samouprava formira krizni štab koji će proceniti štete od suše, a da Skupština grada uputi zahtev Vladi Srbije da se proglasi stanje elementarne nepogode.

Vlada je juče potvrdila da su sva udruženja poljoprivrednika, koji su prethodnih dana protestovali širom zemlje prihvatila njen predlog i da su time pregovori uspešno završeni.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR