Glas Javnosti

SRPSKA HRANA OSVAJA SVET: Na sajmu u Dubaiju 140 naših kompanija, u Emiratima od sad i domaće mleko i meso

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Prema najnovijim informacijama kada je u pitanju širenje srpkih proizvoda na svetsko tržište, odobren je izvoz mleka, mlečnih proizvoda, junetine i jagnjetine u Emirate.

O izvozu srpske hrane širom sveta i novim poslovnim ugovorima je govori Goran Đaković, savetnik u Ministarstvu poljoprivrede.

- Završeni su i pregovori sa Egiptom za izvoz jabuka, a nastavlja se saradnja sa Indijom za druge voćarske proizvode. Razgovara se sa Kinom u vezi sa njihovom velikom investicijom za preradu kukuruza.

Srpska privredna delegacija u čijoj pratnji su i predstavnici medija najpre je obišla svojevrsnu kuću srpskih privrednika u Dubaiju - Biznis hab. Kroz ovaj prostor su od početka "Ekspo 2020", prošle mnogobrojne delegacije iz Srbije jer je to mesto na kom naši privrednici dobijaju neophodnu pomoć, tehničku podršku, internet, prenose Novosti.

Od početka ove manifestacije kroz srpski izložbeni prostor je prošlo oko 1.200 srpskih poljoprivrednika.

- Održano je i više od 150 sastanaka sa predstavnicima iz 70 zemalja iz celog sveta, realizovano više od 15 ugovora i predugovora, a stiglo je 20 upita za pokretanje poslovanja. Zaključak je da je Srbija u svakom smislu svet i i te kako ima šta da ponudi na globalnoj utakmici - izjavioo je Marko Selaković, rukovodilac biznis programa Srbije u Dubaiju i predstavnik Privredne komore Srbije.

Na ovom svetskom događaju proizvođači iz Srbije će imati poslovne forume sa privrednicima Slovenije, Poljske, Malte, Libana, Litvanije, Meksika, Australije, Malezije, Egipta, kao i mnogih drugih zemalja. Poseban događaj biće organizovan i radi predstavljanja naših vinarija i destilerija predstavnicima distributerskih lanaca koji zastupaju tržište čitavog Bliskog istoka.

BONUS VIDEO: Profesor doktor Snežana Šerbula otkriva kako nas truju arsenom



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR