Glas Javnosti

Srbijagas više ne oprašta dugove

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Srbijagas doneo je odluku, na sednici Nadzornog odbora, o otpisu i isknjižavanju zastarelih potraživanja i obaveza iz evidencije u poslovnim knjigama preduzeća sa stanjem sa kraja novembra.

Sa sednice Nadzornog odbora Srbijagasa je poručeno da to javno preduzeće nema više prostora da oprašta dugove svojim kupcima.

Predsednik Nadzornog odbora Muamer Redžović, u vezi sa procenom rizika naplate potraživanja, istakao je da u otežanim uslovima poslovanja, kada se ima u vidu to da sve obaveze moraju da se plate, Srbijagas nema više prostora da oprašta dugove svojim kupcima.

On je dodao da cilj preduzeća mora da bude da se otpis potraživanja u narednom periodu svede na najmanju moguću meru.

Nadzorni odbor doneo je i odluku o usvajanju rezervisanja za sudske sporove.

Na sednici je usvojen Izveštaj o proceni rizika naplate kratkoročnih potraživanja i plasmana, odnosno o njihovom vrednovanju, kao i Izveštaj o vrednovanju dugoročnih finansijskih plasmana i dugoročnih potraživanja na kraju godine.

Nadzorni odbor usvojio je i Izveštaj stručne komisije u vezi sa sagledavanjem odstupanja tržišnih vrednosti nekretnina, postrojenja, opreme i investicionih nekretnina i nematerijalne imovine u odnosu na njihovu knjigovodstvenu vrednost.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR