Glas Javnosti

SLEDI LI POVEĆANJE USLUGA? Taksisti u Beogradu traže veću cenu usluga do 30% zbog poskupljenja goriva

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Beogradsko udruženje nezavisnih taksista BUNT-Sloga objavilo je danas da je od Sekretarijata za javni prevoz Beograda zatražilo da dozvoli povećanje cene taksi usluga do 30%, zbog porasta cena goriva, amortizacije i održavanja vozila, poreza i ostalih dažbina.

Istaknuto je da rast cena goriva i ostalih stavki dovodi u pitanje opstanak taksi prevoza u Beogradu, a prihvatanjem ove inicijative delimično bi se, kako je navedeno, rešilo pitanje ekonomskog statusa taksista i građana kao krajnjih korisnika usluga.
Beogradsko udruženje nezavisnih taksista je zatražilo i usklađivanje cena dva puta godišnje, svakog juna i decembra, a po potrebi i češće, ukoliko dođe do veće inflacije energenata, "kao i da se takav način korekcije cena verifikuje kroz član 31. gradske odluke o taksi prevozu u Beogradu i bude obavezujući bez prethodno potrebne inicijative bilo kog pojedinca ili organizacije".

BUNT je 18. oktobra uputio dopis Sekretarijatu za saobraćaj u Gradskoj upravi, sa zahtevom za sastanak sa sekretarom Predragom Lukićem "na kojem bi mu ponudili svoja viđenja, predloge i rešenja, u cilju što boljeg regulisanja taksi prevoza u Beogradu".
- Očekujemo sastanak sa gospodinom Lukićem, na kome bismo mu izneli ključne probleme, od utvrđivanja broja vozila i vozača i njihovog usklađivanja sa studijom i gradskom odlukom u pogledu dozvoljenog broja taksi vozila na ulicama Beograda, do sankcionisanja nelegalnog prevoza putnika u javnom saobraćaju na svim nivoima (aplikacije, linijski taksi, sajtovi, agencije) - rekao je predstavnik BUNT-a Žarko Popov. Podseća da je Beogradsko udruženje nezavisnih taksista ove godine pristupilo Udruženim sindikatima Srbije Sloga, piše portal Ekapija.

Kao udruženje postoji od 2019. godine, kada su održali prvi protest i sa oko 400 vozila blokirali saobraćaj na Slaviji i okolnim ulicama, nezadovoljni radom Komunalne milicije i primenom Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR