Glas Javnosti

Slaba ponuda ogreva, cene veće od prošlogodišnjih

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Na stovarištima ogreva u Beogradu ponuda uglja, drveta i peleta je slaba kako po količinama tako i po vrstama, a energenti koji se nude znatno su skuplji nego prošle godine.

Na stovarištima je za Tan‌jug rečeno da je potražnja za ogrevom ovih dana veća nego što je bila ranijih godina u ovo vreme.

Kada je o uglju reč trenutno je najzastupljeniji, a ponegde i jedini ugalj Stanari iz Bosne i Hercegovine (BiH), dok Banovića nema.

Smilja Čubrović sa stovarišta "Kreka" za Tan‌jug je rekla da postoji mogućnost lančanog poskupljenja kod samih dobavljača u narednom periodu, jer kako kaže, kada jedan podigne cene, ostali ga uglavnom slede.

Sa poskupljenjem dobavljača poslednjih dana suočilo se i sama.

"Nova tura pljevaljskog uglja stiže mi sa znatno većom cenom od prethodne. Tona uglja sa prevozom sigurno će koštati oko 20.000 dinara", rekla je Čubrović.

Na stovarištu "Iskra" su rekli da uglja imaju, ali ne više vrsta kao što je ranije bio slučaj i da se cene kreću od 13.000 do 22.500 dinara po toni.

Da je dostupan gotovo samo ugalj iz Bosne i da postoji nestašica potvrdili su za Tan‌jug i sa stovarišta "Topli Dom". Cene uglja na stovarištu "Topli dom" kreću se od 16.500 do 24.500 dinara po toni.

Ogrevnog drveta na ovom stovarištu, kako kažu, nemaju a na stovarištu "Good Will - WG" gde nema uglja, kao ni peleta, cene ogrevnog drveta se kreću od 12.500 do 13.000 dinara po metru kubnom.

Nestašicu peleta na stovarištima nisu želeli da komentarišu, ali smatraju da je maksimalna cena od 38.000 dinara koju je država odredila mala i neisplativa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR