Glas Javnosti

SKINULI SKALP BEOGRADU! Nekretnine u ova tri srpska grada otišle u nebesa iz jednostavnog razloga

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Dok javnost bruji o visini cena kvadrata u Beogradu, mnogima se potkrade činjenica da su ove godine u nekoliko navrata drugi gradovi po Srbiji iskakali kao "pobednici" na tržištu nekretnina.

Tako je prošlog meseca, najveći rast cena kvadrata zabeležen u Pančevu, dok su i Kragujevac i Niš, prestigli Beograd po obimu prodaje stanova tokom prvih 6 meseci ove godine.

Prema podacima sajta nekretnine.rs, za novembar mesec, cene u Pančevu su porasle za 8,7 odsto i iznose u proseku 1.100 evra po kvadratu. U Kragujevcu su se cene kvadrata popele za 4,17 odsto na 850 evra, dok se kvadrat u Nišu prodavao od 1.030 evra u naselju Pantelej, do 1.259 evra u Bulevaru Nemanjića.

Prema procenama stručnjaka cene će na ovim lokacijama nastaviti i dalje da rastu.

Glavni pokretač ovog rasta u Pančevu su kapitalne investicije, otvaranje fabrika i kompanja, što kombinovano pruža građanima sigurniji život. Kao i u slučaju Pančeva, brojni investitori koji su u Kragujevcu otvorili pozamašan broj fabrika u okolini ovog grada su učinile život u ovom gradu stabilnijim, te se to momentalno preslikalo i na tržište nekretnina.

Nišu je u njegovom postajanju atraktivnom destinacijom za investiranje u nekretnine, prema mišljenju Rodića, kumovala pre svega velika količina novca koja se pojavila na tržištu, što iz džepova naših gastarbajtera, što iz džepova stranaca. Niš je značajna raskrsnica na jugu, a blizu je i Bugarska odakle dolazi dosta kupaca stanova, pa tako skače i cena kvadrata. Skočio je i promet, mada ponuda još uvek ne može da zadovolji obim tražnje,piše Blic.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR