Glas Javnosti

ŠIVENJE ODLIČNA PRILIKA ZA POSAO: Ostala bez posla, pa postala preduzetnica

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Kragujevčanka Snežana Kocanović lansirala je modni brend, kreirajući unikatnu i jedinstvenu garderobu, najpre za svoju stariju ćerku, a onda je ljubav prema stvaranju i svoj hobi razvila u uspešan posao. Mlada preduzetnica je u tome uspela zahvaljujući donaciji Evropske unije preko programa EU PRO.

Nakon porodiljskog bolovanja, pre sedam godina Snežana je ostala bez posla u zdravstvu. Svoj put uspešne preduzetnice započinje na maminoj šivaćoj mašini, a zatim na kredit kupuje još jednu čime proširuje svoj asortiman unikatnih peškira, bade-mantila i trenerki. Njen mali biznis prerasta u ozbiljnu proizvodnju 2019. godine, kada konkuriše i dobija bespovratna sredstva Evropske unije.
- Priča se sada uozbiljila, imamo i ozbiljnije kupce, imamo i hotelski program i kao novi proizvod šijemo posteljinu - kaže Snežana Kocanović.

U junu usledio je poziv iz EU da se kao jedna od najuspešnijih preduzetnica projekta nađe na bilbordima svih gradova u Srbiji.
- To je bila jako velika čast, jer su oni prepoznali moj trud, rad i kvalitet. Ispoštovala sam sve u garantnom roku, zaposlila sam radnicu, firma napreduje - kaže Snežana.
Mama je osmogodišnje Helene i dvogodišnje Ivone koje sa zadovoljstvom nose garderobu koju im ona šije - a vole i da pomognu.
- Ja ću da završim školu i fakultet, ali ću uvek da pomažem mami, moj hobi će uvek biti šivenje - kaže Helena.
U međuvremenu, Snežana je imala ponudu da ponovo bude medicinska sestra, ali to nije prihvatila.
- Nikada se ne bih vratila zdravstu, ostaću u preduzetničkim vodama u šivenju, vezu, i preporučila bih svima da se osmele da uplove u te vode, jer vi kada radite nešto od srca i za sebe svakako se trud vidi - kaže Snežana.
U planu ima da proširi broj zaposlenih. A kako je u sklopu projekta obavezni deo i društveno odgovorna aktivnost preduzeća, Snežana donira kragujevačkim obdaništima, peškire sa logom vrtića.


Glas javnosti/ R05S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR