Glas Javnosti

Siniša Mali: Stižu povišice, a penzionerima po 20.000

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ministar finansija Siniša Mali obratio se građanima u jutarnjam programu.

Podsetio je ministar da je od juče još 16 novih proizvoda sniženo u marketima, a obelodanio i konačnu informaciju o isplati 10.000 dinara za decu do 16 godina.

Kako bi se uverio da sve teče po planu, juče je posetio jedan market i kupovinom proizvoda sa oznakom „Bolja cena“, i kako je tada istakao, uštedeo više od 1.000 dinara.

– Kao što ste videli, ušteda nije mala. Za mene je važno da smo ispunili obećanje. Otišao sam da vidim da li proizvoda ima dovoljno – ima. Ukupno već imamo 26 kategorija proizvoda na sniženju – izjavio je Mali

Od oktobra povećanje penzija

– Od prvog oktobra idemo sa povećanja penzija 5,5 odsto, od prvog januara idemo sa većim penzijama – 14,8  odsto. Od januara ukupuna prosečna penzija biće 390 evra. Za najstarije sugrađane idemo sa još jednom jednokratnom pomoći kao što je predsednik Vučić obećao sa 20 hiljada dinara – istako je ministar.

– Imamo povećanje plata u javnom sektoru koje je već počelo. A od janura još jedno povećanje. Za penzije isto. Penzije će u Srbiji od prošle godine sa svim povećanjima zaključno sa ovim povećanjem od janura naredne godine porasti za 56,1 odsto. Inflacija nije bila ni približno tolika – rekao je on.


– Osim snižena cena mi idemo sa povećanjem plata i penzija. Kako se inflacija bude spuštala efekat povećanih plata i  penzija je sve veći. Mi ćemo već u decembru imati prosečnu platu 840 evra u Srbiji – istakao je ministar.

Mali o isplati 10.000 dinara za decu

– Završena je prijava i uskoro kreće isplata za 10.000 dinara, prijavilo se 1.100.668 dece. To znači da se skoro svako dete prijavilo. Isplata će biti 25. i 26. septembra – ističe ministar.

– Imamo 2.360.000 zaposlenih, to je rekordna zaposlenost, odnosno rekordna nezaposlenost. Jedna mala Srbija se mnogo bolje nosi sa krizom nego razvijenije zemlje – dodaje ministar.

Penzionerske kartice

– Osim povećanja penzija i jednokratne pomoći mnogo je važan taj program. Oni koji budu imali tu karticu imaće mnogo benefita, koristi uz tu karticu – ministar je pozvao sve penzionere da se prijave, ali i kompanije koje su se već u velikom broju prijavile i dodao da su penzije bezbedne i sigurne.

Glas javnost/B10S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR