Glas Javnosti

SINDIKATI UPOZORAVAJU: Zastava oružje bez direktora, nema ko da potpiše ugovore o radu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) upozorila je da zbog toga što Zastava oružje nema direktora više od dvadeset radnika ostalo bez posla jer nema ko da im produži ugovore o radu. U saopštenju tog sindikata navedeno je da je najveći proizvođač naoružanja u Srbiji Zastava oružje ostao bez direktora jer je dosadašnjem Mladenu Petkoviću istekao mandat.

- I to ne bi bila neka novost da već deset dana niko u Zastavi oružje nema pravo potpisa pa je više od dvadeset radnika ostalo bez posla jer nema ko da im produži ugovore o radu, veliki broj radnika koji su stekli uslove za penziju ne može da ostvari pravo jer niko nije ovlašćen da im potpiše rešenja o prestanku radnog odnosa, deca neće dobiti paketiće, isplata zarada je neizvesna - ističe se u saopštenju.
Dodaje se da ugroženo i elementarno funkcionisanje i poslovanje kompanije Zastava oružje, "i to u vreme kad državni vrh imperativno zahteva ozbiljnost i povećanje proizvodnje namenske industrije", prenosi prtal Ekapija.

- Po ko zna koji put posledice po običaju snose, ni krivi ni dužni, radnici i njihove porodice koje ostaju bez prihoda, ljudi koji su pošteno završili svoj radni vek, a ne mogu da odu u penziju i, posebno, deca koja su uskraćena i za ono malo novogodišnje radosti - naveo je ASNS.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR