Glas Javnosti

Sindikat vozača Srbije odustao od štrajka upozorenja

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Zaposleni u prevozu robe u međunarodnom i domaćem transportu teretnim motornim vozilima saopštili su da odustaju od ranije najavljenog štrajka upozorenja koji je bio planiran za danas, jer su im nadležni iskazali spremnost za sporazumno rešavanje spora kroz dijalog i pregovore.

Kako je saopštio sindikat vozača Srbije, zaposleni su planirali štrajk upozorenja na teritoriji cele Srbije za danas od 14 do 15 časova.
- Izdvajamo i pohvaljujemo rad i zalaganje ministarstva unutrašnjih poslova koje se prvo zainteresovalo za rešavanje problema, i na dva sastanka već pokazali interesovanje za dalju saradnju - navodi sindikat u saopštenju.

Sindikat navodi da je od trenutka najave štrajka održan sastanak sa predstavnicima MUP-a, za danas je zakazan sastanak sa Upravom carina, uz napomenu da će uslediti još jedan sastanak sa predstavnicima MUP-a.
- Smatramo da je osnova dobre saradnje u međusobnmom razumevanju i volji za konstruktivno rešavanje problema, te se odlučujemo da najavljeni štrajk obustavimo. Napominjemo da, ukoliko do daljih sastanaka ne bude došlo kao što je dogovoreno, zadržavamo pravo da napravimo generalni štrajk za koji imamo spreman ozbiljniji plan izvršenja, a za koji postoji interesovanje treće strane (predstavnika ostalih vidova transporta) da nam se tom prilikom pridruže, i trajaće do ispunjenja svih uslova - dodaje Sindikat.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR