Glas Javnosti

SINDIKAT UPOZORAVA NA INFLACIJU: Traže hitno povećanje minimalca, zarada i penzija

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Sindikat Sloga zatražio je od Vlade Srbije da zbog rasta inflacije od avgusta poveća zarade, penzije i minimalnu cenu rada.

- Svakodnevni rast cena hrane i poskupljenje električne energije sve više pojačavaju inflaciju koja će do kraja godine obesmisliti najavljena povećanja primanja građana - navela je Sloga u saopštenju.
Istaknuto je da povećanje plata i penzija koje "gotovo svakodnevno u nekom od svojih obraćanja u javnosti prezentuje predsednik države Aleksandar Vučić nisu ništa nego puke metafore i fraze kojima godinama unazad manipuliše siromašnim narodom Srbije".

- Ljudima je potreban opipljiv standard, a ne opsenarske projekcije čoveka koji odugovlači mesecima sa formiranjem Vlade i preuzimanjem odgovornosti za tešku ekonomsku krizu koja sve više pritiska stanovništvo - smatra sindikat, prenosi portal Ekapija.
Stanje u Srbiji je, kako je navela Sloga, dramatično, posebno u poređenju sa zemljama EU, "a priča o magacinima sa graškom, pasuljem, pirinčom i palminim uljem su besmislice, jer i za to treba izdvojiti novca kojeg narod nema".
- Dodatno uznemirenje unosi se tenzijama koje čujemo iz vladajuće strukture o nekakvom početku rata, denacifikaciji Balkana i izazvanjem veštačkih tenzija sa državama u neposrednom okruženju, koje su ciljano projektovane da skrenu pažnju da se govori o svakodnevnom povećanju cena hrane, opadanju standarda i gladi u porodicama penzionera i radnika koji žive od minimalca - ukazao je sindikat.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR