Glas Javnosti

SINDIKAT: PODRŠKA RUDARIMA RESAVICE, rade za mizerne plate i nose teret štete koji je EPS-u nanelo loše upravljanje

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” u duhu radničke i sindikalne solidarnosti pružaju punu podršku Štrajkačkom odboru Sindikata radnika Javnog preduzeća Površinska eksploatacija uglja Resavica i rudarima svih devet jama ovog preduzeća koji su najavili da od danas kreću u potpunu obustavu, uz poštovanje minimuma procesa rada.

– Pozivamo Vladu Srbije i Ministarstvo rudarstva i energetike da odmah prihvati sve opravdane zahteve rudara, poveća im zarade, kako Srbija ne bi usred zime ostala bez struje iz sopstvenih izvora. Pozivamo i sve sindikate i celokupnu javnost u Srbiji na solidarnost sa rudarima i podršku, navodi se u saopštenju "Sloge".

Taj sindikat, prenosi Fonet, ukazuje da se godinama unazad, a sada i ubrzano nakon potpunog raspada Elektroprivrede Srbije ubrzava i ozakonjena prinudna eksploatacija srpskih rudara kroz niske plate i loše uslove rada.

Umesto da se kazne oni koji su lošim upravljanjem uništili EPS, teret nesagledive štete se prebacuje na one koji svakodnevno silaze u jame, ucenjeni ekonomskim motivom za mizerne plate koje su jedva dovoljne za preživljavanje, a ne za život, ističe "Sloga".

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR