Glas Javnosti

SAVA CENTAR SKUP ZA DELTU: Bez ponude na ponovljenom tenderu, nema zainteresovanih za simbol nekadašnje Jugoslavije

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Delta holding nije učestvovala na ponovljenom tenderu za kupovinu Sava Centra, s obrazloženjem da je  neprihvatljiva ponuđena cena i obavezne investicije.  

 Ponovljeni tender je danas istekao a Delta je saopštila da zinteresovana za ulaganje u Sava Centar, ali pod uslovima koji omogućavaju da investicija bude održiva, prihvatljiva za banke koje ovakve investicije prate, za njene zaposlene i za društvenu zajednicu.

 - Ponuđena cena od 21,9 miliona evra i ulaganje od 60 miliona evra, koje naši konsultanti smatraju neophodnim, čine ovu investiciju neisplativom u razumnom roku - piše u saopštenju.

 Delta istuiče da je spremna da svojom investicijom Sava Centar učini modernim i funkcionalnim kongresnim centrom, koji će, kako je naglašeno, Beogradu doneti velike poslovne skupove i kulturne događaje, sa više od 5.000 posetilaca.

 "Takvo poslovanje Sava Centra donelo bi korist brojnim preduzećima i pružaocima usluga u Beogradu, a gradu i državi povećane uplate u budžet kroz rast prihoda od PDV-a", navodi se u saopštenju Delte koja je u vlasništvu Miroslava Miškovića.

 Grad Beograd je 2016. godine raspisao javni poziv za osnivanje zajedničkog privrednog društva koje bi upravljalo Sava centrom, na koji se javio samo Delta holding, ali nije postignut dogovor o partnerstvu.

 Na prethodnom tenderu početna cena je bila 27,4 miliona evra i obavezno ulaganje od najmanje 50 miliona evra, ali nije dostavljena nijedna ponuda.

 (Glas javnosti/N1)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR