Glas Javnosti

Само први пројекат на Коридору добио зелено светло, једанаест измена прошло мимо законске процедуре

Ekonomija
Autor: Глас јавности / Политика / од 29.08.2018.

Само први пројекат за потпорни зид на Коридору 10 из 2010. добио зелено светло, али по њему није грађено. – Једанаест измена прошло мимо законске процедуре.

Потпорни зид у Грделичкој клисури, који се недавно обрушио, изграђен је без грађевинске дозволе. Јавност је за јавашлук на најтежој деоници Коридора 10 сазнала из пријаве министарке Зоране Михајловић, у чијем ресору је грађевинска инспекција, а њен посао јесте да контролише да ли се гради према правилима струке и у складу са законом. Тим пре што је реч о инфраструктурном пројекту, који би требало да буде завршен до краја године. Сасвим је извесно да ће тај рок бити прекорачен будући да је извођач радова шпански „Азви” напустио градилиште, с образложењем да нема уговор за додатне радове, а стабилизацију косине на деоници Грделица –Царичина долина преузела је фирма „Интеграл инжењеринг” из Републике Српске.

Десетак дана је прошло од када се зид срушио, а и даље је нејасно ко је одговоран за пропусте који су начињени на овом градилишту. Из пријаве Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, која је против 16 инжењера поднета Суду части Инжењерске коморе, може се видети да процедуре нису поштоване.

Глас јавности / Политика / од 29.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR