Glas Javnosti

Sajam energetike, investicija i ekologije uskoro u Novom Sadu! Ulaz će biti besplatan

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Tokom 1. i 2. novembra 2023. godina na Novosadskom sajmu posetioci će moći bolje da se upoznaju sa energetikom, investicijama na tom polju i ekologijom.

Novosadski sajam, Grad Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, u partnerstvu sa USAID-ovim projektom "Bolja energija" i uz Generalnog sponzora Globos osiguranje i Sponzora jubileja Novosadskog sajma Telekom Srbija, organizuju ovogodišnje, dvanaeste po redu Međunarodne dane energetike, investicija i ekolgije od 1. do 2. novembra.


Posetioci će od 10 do 18 časova moći da prisustvuju zanimljivim sadržajima koji su namenjeni sugrađanima svih uzrasta.

Cilj ovogodišnjih Dana energetike i investicija je da se, pored predstavljanja postojećih programa i inicijativa, podigne i svest građana, ali i da ovaj događaj postane mesto na kome će građani moći da dobiju sve informacije o energetskoj efikasnosti i održivoj energiji, načinima za racionalniju upotrebu energije u domaćinstvima, energetski efikasnim tehnologijama, načinima pripreme i izvođenja projekata, dostupnim mehanizmima finansiranja kao i o mnogim drugim pitanjima.


Grad partner Međunarodnih dana energetike i investicija je Grad Novi Sad, na čijem štandu će tokom događaja biti predstavljena dosadašnja i buduća ulaganja u oblast unapređenja energetske efikasnosti i upotrebe sistema sa obnovljivim izvorima energije na teritoriji Grada Novog Sada, kako u kolektivnoj stanogradnji i porodičnim kućama, tako i u javnim zgradama iz nadležnosti Grada Novog Sada.


Osnovni zajednički imenitelji izlagača na Sajmu ekologije su očuvanje životne sredine i vraćanje prirodi. Fokus i ovogodišnjeg Sajma biće podizanje svesti posetilaca o primarnoj selekciji otpada.

Sadržina izlaganja:

  • Biološki proizvedena hrana
  • Ekološka ambalaža
  • Dorada, prerada, sušenje, smeštaj i upotreba lekovitog, aromatičnog i začinskog bilja
  • Med i drugi pčelinji proizvodi
  • Skupljanje šumskih plodova
  • Pomoćna farmaceutska sredstva na bazi biljaka
  • Kozmetički preparati, aromatična ulja i tinkture na bazi biljaka
  • Novi proizvodi, rešenja i projekti za očuvanje planete

Ulaz na Sajam ekologije se neće naplaćivati.


Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Novog Sada. Stavovi izneti u podržanom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Glas javnosti/M01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR