Glas Javnosti

Rusiju niko ne može da istisne!

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Aleksandar Novak, ministar nergetike u Rusiji, osvrnuo se na situaciju sa tržiđtem nafte i pokušajem Saudijske Arabije da Rusiju istisne sa tržišta.

Trenutna nepovoljna situacija na globalnom tržištu nafte trajaće najmanje do kraja godine, rekao je danas ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

Prema njegovim rečima, koraci koje je Saudijska Arabija preduzela za povećanje proizvodnje nafte su iracionalni, jer je gotovo nemoguće istisnuti Rusiju sa tržišta,

- To je veoma teško jer nudimo prilično konkurentne proizvode i imamo raznovrsne rute - rekao je Novak u televizijskom intervjuu na Rosia-1, prenosi Tas.

Prema Novakovim rečima, akcije Saudijske Arabije bile su iracionalne jer je podsticanje proizvodnje sa smanjenjem potražnje iracionalno sa ekonomskog stanovišta.

- Proizvodnja uvek raste na osnovu rastuće potražnje - kazao je on.

Ministar je rekao da će trenutna nepovoljna situacija na globalnom tržištu nafte ostati na snazi najmanje do kraja godine.

-   Mislim da ćemo se oporavljati od trenutne situacije sa tržištem nafte još dosta vremena. Barem do kraja ove godine, u najboljem slučaju - zaključio je Novak.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR